Ugnsrostad zucchini med godsaker - 4 port
Nyårsmiddag på extrajobbet 2008.
Receptet från ica.se. Ganska gott, men man kan gärna ha i lite kryddor med sting och en skvätt tomatpuré.
Ingredienser
2 st zucchini
1 burk kikärter
1 burk stora vita bönor
1 dl strimlad rödlök
2 dl tärnad röd paprika
500 g krossade tomater
1 dl parmesanost riven
1 kruka basilika
2 msk olivolja
Rucolacrème
50 g ruccola
1 burk minifraiche
1 msk honung
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C. Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Salta på zucchinin och låt stå ca 30 minuter. Låt ärtor och bönor rinna av. Fräs lök och paprika i oljan tills det blir mjukt. Slå i bönorna och fräs ca 2 minuter. Häll i tomatsåsen och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Fyll zucchinin med tomat och bönröran. Ställ in mitt i ugnen på 180 grader ca 20 minuter. Gratinera på slutet med parmesan.
Ruccolacréme:
Mixa ruccola, creme fraiché och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera i en skål bredvid.
(Gör inte det här för tidigt, krämen tappar i konsistens)
För alla:
Laktosfri: Välj laktosfri créme fraiche, eller mixa ruccolan med olivolja istället.
Mjölkproteinfri: uteslut parmesanan och byt ut créme fraichen mot sour supreme (innehåller soja).