Fläsk i sötsur sås - 4 port

Tror att också det här receptet kommer från Wok-bok.

Ingredienser:
400 g skinka/bog, strimlat
1,5 msk soja
1 msk torr sherry
1 strimlad purjo
1 strimlad grön paprika
1 morot i tunna skivor
4 msk majsolja
1 vitlöksklyfta
2 krm malen ingefära
1,5 msk farinsocker
3 msk vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
1 pkt djupfrysta ärtor, ca 200 g
svartpeppar
1/2 msk arrowrot

Tillagning:
Blanda soja och sherry, häll över köttet, låt dra medan grönsakerna skäres.
Hetta upp oljan, bryn hastigt köttet i omgångar.
Tag upp köttet, lägg ner purjo, morot. Pressa ner vitlök, krydda med ingefära och fräs ca 5 minuter.
Tillsätt paprika, farinsocker, vinäger, vatten, ärtor och kött. Späd med vatten och marinaden.
Låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar, red med arrowrot utrört i vatten, sjud en stund till.
Servera genast med jasminris.

Vill du ha tuffare kryddning ersätt svartpepparn med sizchuanpeppar.
Sesamfrön sätter extra piff på rätten. Rosta försiktigt i en het och torr stekpanna och rör ned dem i woken mot slutet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0