Frasig grönsakspaj - 4 portioner

Det här receptet är knyckt från Tasteline. En paj som passar perfekt en varm sommardag eftersom den serveras kall. Fast man kan gott äta den i alla väder - i alla fall om man tycker om råa grönsaker. Man kan gärna variera med krispiga grönsaker av olika slag, t ex råa sockerärtor skurna i bitar. Jättegott! En sak gör jag alltid annorlunda och det är såsen. Brer bara ett tunt lager på det gräddade, svalnade pajskalet innan jag slänger på grönsakerna. Resten av såsen serveras i en skål bredvid så får var och en själv välja hur mycket de ska ha på.

1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
75 gram margarin
1 msk vatten
3 dl matlagningsyoghurt
1,5 st vitlöksklyftor
2,5 msk timjan
2 krm örtsalt
4 st tomat(er)
4 stjälk(ar) selleri
1 st grön paprika


Tillagning

Sätt ugnen på 225°. Blanda havregryn, vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och blanda till en deg. Dela degen i fyra bitar och tryck ut dem i portionsformar eller gör en stor paj. Grädda bottnarna/bottnen 10-15 minuter och låt svalna.

Blanda yoghurt, pressad vitlök, timjan och örtsalt. Fördela blandningen i pajskalen/pajskalet. Skär grönsakerna i mindre bitar och strö dem över yoghurtblandningen. Servera till en grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0