Frasig grönsakspaj - 4 portioner
Det här receptet är knyckt från Tasteline. En paj som passar perfekt en varm sommardag eftersom den serveras kall. Fast man kan gott äta den i alla väder - i alla fall om man tycker om råa grönsaker. Man kan gärna variera med krispiga grönsaker av olika slag, t ex råa sockerärtor skurna i bitar. Jättegott! En sak gör jag alltid annorlunda och det är såsen. Brer bara ett tunt lager på det gräddade, svalnade pajskalet innan jag slänger på grönsakerna. Resten av såsen serveras i en skål bredvid så får var och en själv välja hur mycket de ska ha på.
1 dl | havregryn |
1,5 dl | vetemjöl |
75 gram | margarin |
1 msk | vatten |
3 dl | matlagningsyoghurt |
1,5 st | vitlöksklyftor |
2,5 msk | timjan |
2 krm | örtsalt |
4 st | tomat(er) |
4 stjälk(ar) | selleri |
1 st | grön paprika |
Tillagning
Sätt ugnen på 225°. Blanda havregryn, vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och blanda till en deg. Dela degen i fyra bitar och tryck ut dem i portionsformar eller gör en stor paj. Grädda bottnarna/bottnen 10-15 minuter och låt svalna.
Blanda yoghurt, pressad vitlök, timjan och örtsalt. Fördela blandningen i pajskalen/pajskalet. Skär grönsakerna i mindre bitar och strö dem över yoghurtblandningen. Servera till en grönsallad.
Kommentarer
Trackback