Frasig köttfärspaj med tacosmak - 4 port
1 st | smördegsplattor, rund kyld färdigkavlad |
500 gram | köttfärs |
2 st | gul lök(ar) |
400 gram | passerade tomater |
1 dl | crème fraiche, 34% |
1 msk | dijonsenap |
1 tsk | sambal oelek |
salt och peppar | |
smör, (och/eller olja) | |
1 msk | tacokrydda, valfritt |
Tillagning
Receptet är beräkat för en paj (ca 6-8 portioner)
Använd en pajform med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
1. Tryck ut smördegen i en smörad och mjölad pajform. Nagga den med gaffel och ställ in den i kylskåpet så länge.
2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör eller olja i en stekpanna så att den mjuknar utan att få färg. Lägg över den i en kastrull.
3. Bryn köttfärsen under omrörning i stekpannan. Krydda eventuellt med tacokrydda. Lägg den i kastrullen.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Tillsätt tomater och crème fraiche och koka upp. Rör ner senap och sambal oelek. Låt röran puttra ca 15 minuter, den skall vara tjock. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll röran i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Servera med en grönsallad.