Frasig köttfärspaj med tacosmak - 4 port

Ännu ett recept från Tasteline. En riktigt smakrik paj med lite sting i. Att den dessutom är synnerligen lättlagad gör ju inte saken sämre.

1 st smördegsplattor, rund kyld färdigkavlad
500 gram köttfärs
2 st gul lök(ar)
400 gram passerade tomater
1 dl crème fraiche, 34%
1 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
 salt och peppar
 smör, (och/eller olja)
1 msk tacokrydda, valfritt

Tillagning

Receptet är beräkat för en paj (ca 6-8 portioner)
Använd en pajform med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.

1. Tryck ut smördegen i en smörad och mjölad pajform. Nagga den med gaffel och ställ in den i kylskåpet så länge.

2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör eller olja i en stekpanna så att den mjuknar utan att få färg. Lägg över den i en kastrull.

3. Bryn köttfärsen under omrörning i stekpannan. Krydda eventuellt med tacokrydda. Lägg den i kastrullen.

4. Sätt ugnen på 225 grader.

5. Tillsätt tomater och crème fraiche och koka upp. Rör ner senap och sambal oelek. Låt röran puttra ca 15 minuter, den skall vara tjock. Smaka av med salt och peppar.

6. Häll röran i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Servera med en grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0