Mis bake-off - 12-14 brötchen

Det är himla mysigt att få färskt bröd till frukost. Med de här bullarna i frysen kan man snabbt få färskt bröd.

Ingredienser:
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl

Gör så här:
Lös jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna (inte riktigt allt mjöl). Arbeta till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30-40 min. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Forma 12 ovala bullar. Skåra med en vass kniv. Jäs i 25 minuter. Frys in, lägg bullarna i plastpåsar när de är frusna.

När du ska äta bullarna: Sätt ugnen på 250 grader, låt bröden tina på bakplåtspapper medan ugnen värms. Grädda i 10-12 minuter.

Vill man ha lite mer tuggmotstånd kan man t ex slänga i 1/2 dl linfrö och 1 dl solrosfrö. Prova dig fram. Blir degen för tung kan man behöva lite mer jäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0