Äggnudlar med bläckfisk
Ett recept från Thai på minuten:
1 nystan torkade ba mee-nudlar (ris- och äggnudlar)
175 g bläckfisk, rensad och grovt hackad
100 g vitkål, grovt hackad
1 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 tsk strösocker
2 msk nypressad limesaft
2 små färska röda chilifrukter, finhackade
2 salladslökar, finhackade
2 msk malda rostade jordnötter.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av och spola nudlarna under kallt vatten. Låt rinna av väl.
Lägg ner bläckfisken i en kastrull, häll på vattten så att det täcker och koka upp. Ta upp bläckfisken, låt den rinna av. Doppa vitkålen hstigt i det kokande vattnet, ta upp och låt rinna av.
Lägg ner nudlarna och bläckfisken i en skål, tillsätt alla de övriga ingredienserna och blanda väl. Lägg upp och servera.
Kommentarer
Trackback