Baconlindade kycklingben

Huvudrätt till nyårsmiddagen -07 blev det här. Ett lyckat val får man säga. Riktigt, riktigt gott. Receptet snott ur "Mitt i maten" med Aspegren & Nilsson.


Till fyra portioner behövs:
8 kycklingben
8 skivor bacon
1 knippe timjan
smör
japansk soya (jag råkade ta vanlig, det funkade det med)
honung
4 majskolvar
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt, vitpeppar

Förvälld potatis, skuren i klyftor
Förvälld delad brysselkål
Förvälld grönkål
5 ansjovisfiléer
2-3 msk ansjovisspad
2 pressade klyftor vitlök


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Låt den bli varm. Lägg färsk timjan i en ugnssäker form. Linda baconskivorna kring kycklingbenen. Lägg dem på timjanbädden.
Smält och rör samman smör, honung, soya till en marinad. Pensla benen med marinaden. Stek kycklingbenen i ugnen ca 25-30 min. Ös då och då.

Skär av majskornen från kolven. Koka dem med mjölken och grädden ca 15 minuter. Mixa majskrämen. sila genom en finmaskig sil. Krydda med salt och nymalen vitpeppar och en gnutta socker.

Fräs kålen och potatisen i olivolja. Rör ner den pressade vitlöken. Krydda försiktigt med salt. Rör i ansjovisfiléerna och ansjovisspadet. Smaka av med nymalen vitpeppar.

Fördela kål och potatis på fyra varma tallrikar. Lägg två kycklingben på varje tallrik. Slå på lite av skyn och allra sist, ringla majskrämen runtom. Garnera med en timjankvist.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0