Citrongranité 4-6 pers
En efterrätt som känns fräsch, om än med mycket socker. Obs! Den tar lång tid att frysa. Räkna med åtta timmar.
5 dl vatten
3 dl strösocker
saft av två citroner
finrivet skal av två citroner
Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull, låt koka upp och sjud i fem minuter.
Tag kastrullen från plattan och låt stå i 15 minuter.
Blanda ner det finrivna citronskalet.
Häll i en rostfri skål och ställ i frysen.
För 3-4 gånger medan du fryser in.
Den är klar när den är stelfrusen men frasig.
5 dl vatten
3 dl strösocker
saft av två citroner
finrivet skal av två citroner
Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull, låt koka upp och sjud i fem minuter.
Tag kastrullen från plattan och låt stå i 15 minuter.
Blanda ner det finrivna citronskalet.
Häll i en rostfri skål och ställ i frysen.
För 3-4 gånger medan du fryser in.
Den är klar när den är stelfrusen men frasig.
Kommentarer
Trackback