Ljummen kycklingsallad med chutney (4 port)
Hittade receptet i Buffé nr 7 2001, sid 29. Det är perfekt för en varm sommarkväll.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 rödlök
200 g blandade salladsblad
3-4 tomater
500 g sparris
16 kokta, kalla potatisar
3 msk rostade solroskärnor
½ dl mango chutney
Gör så här
Putsa och krydda filéerna.
Stek dem på medelvärme i ca 15 minuter.
Skala och skiva löken.
Skär tomaterna i bitar eller tärningar.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 6 minuter.
Låt rinna av.
Skiva/klyfta potatisen.
Riv/klipp salladen i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser i en skål eller i matlådor.
Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen.
Häll över chutney.
Kommentarer
Trackback