Päron- och mozzarellasallad med kyckling och pesto. (4 port)

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 msk soja
salt och peppar
3 dl färska citronbasilikablad
1 vitlöksklyfta
50 g pinjenötter
1 dl olivolja
1/2 dl fint riven parmesanost
1 msk pressad citronsaft+rivet skal av 1 citron
4 päron
200 g buffelmozzarella
2 dl mandlar
3 krm chilipulver
3 krm örtsalt


Laga till:
Skär kycklingen i mindre bitar. Pensla med olja blandad med soja samt krydda med salt och peppar. Gör peston genom att hacka samman basilika, vitlök, pinjenötter, tillsätt olja, ost, citronsaft, citronskal och smaksätt med salt.
(Eftersom affären hade slut på pinjenötter fuskade jag och köpte färdig pesto som jag piffade upp med lite mer olja, salt och mycket mer vitlök. Helt ok!)
Skölj och kärna ur päronen, skär dem i tunna skivor och lägg upp på fyra tallrikar. Skär mozzarellan i skivor och lägg ovanpå. Grilla kycklingen tills den är genomlagad. Blanda samman mandel, chilipulver och salt och lägg på aluminiumfolie. Rosta mandlarna några få minuter i kanten av grillglöden tills de fått lite färg. Passsa noga så att de inte bränns. Lägg upp kycklingbitarna på päronen och mozzarellan Garnera med mandeln och skeda över lite pesto. Servera genast!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0