Renskav m potatis-/rotsellerimos (4 port)
Ett recept från Step-In i Luleå. Gott!
Ingredienser:
2 pkt renskav á 240 g
250 g svamp
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör/margarin
2 tsk timjan
1 köttbuljongtärning
1-2 dl vatten
2 msk messmör
1/2 tsk svartpeppar
salt
Gör så här:
1. Fräs skaven i smör. Tillsätt svamp, lök, vitlök och fräs ytterligeare 3 min. Tillsätt timjan, svartpeppar, 1 dl vatten, köttbuljong, messmör och låt koka samman. Späd ev med mer vatten och smaka av med salt.
2. Servera med kokt/pressad/mos potatis eller potatis och sellerimos. Skala och koka 600 g potatis + 200 g rotselleri. Vispa sönder med elvisp och späd med 0,5-1 dl varm lättmjölk. Smaka av med 1 tsk salt, 2 krm vitpeppar och ev. 2 krm muskot samt ev 2 msk hackad,fryst persilja.
3. Servera med kokta morötter, sockerärtor och lingon.
Ingredienser:
2 pkt renskav á 240 g
250 g svamp
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör/margarin
2 tsk timjan
1 köttbuljongtärning
1-2 dl vatten
2 msk messmör
1/2 tsk svartpeppar
salt
Gör så här:
1. Fräs skaven i smör. Tillsätt svamp, lök, vitlök och fräs ytterligeare 3 min. Tillsätt timjan, svartpeppar, 1 dl vatten, köttbuljong, messmör och låt koka samman. Späd ev med mer vatten och smaka av med salt.
2. Servera med kokt/pressad/mos potatis eller potatis och sellerimos. Skala och koka 600 g potatis + 200 g rotselleri. Vispa sönder med elvisp och späd med 0,5-1 dl varm lättmjölk. Smaka av med 1 tsk salt, 2 krm vitpeppar och ev. 2 krm muskot samt ev 2 msk hackad,fryst persilja.
3. Servera med kokta morötter, sockerärtor och lingon.
Kommentarer
Trackback