Strimlat kött & grönsaker i sötsur sås (4 port)
Ett recept från Step-In i Luleå. Gott!
Du behöver:
500 g skinkstek, nötstek, rostbiff eller lövbiff
2 msk olja
1-2 klyftor vitlök
0,5 msk ingefära
ev. 0,5 tsk sambal eller cayennepeppar
Dessutom:
0,5 dl socker
0,5 dl vinäger
1 msk soja
2 msk ketchup
1 tsk ingefära
1,5 dl ananasspad
1,5 msk maizena
Och:
2 röda lökar i klyftor
2 paprikor i bitar
250 g broccoli
1-2 burkar skivade bambuskott
4-5 ringar ananas skuren i bitar
Så här gör du:
1. Blanda soja, ketchup, socker, vinäger, ingefära och maizena utrört i ananasspad. Låt koka upp.
2. Strimla köttet och fräs i olja tillsammans med ingefära och pressad vitlök
3. Tillsätt löken och fräs ytterligare några minuter. Lägg ner övriga grönsaker, häll såsen över, koka upp och låt allt bli genomvarmt.
Du behöver:
500 g skinkstek, nötstek, rostbiff eller lövbiff
2 msk olja
1-2 klyftor vitlök
0,5 msk ingefära
ev. 0,5 tsk sambal eller cayennepeppar
Dessutom:
0,5 dl socker
0,5 dl vinäger
1 msk soja
2 msk ketchup
1 tsk ingefära
1,5 dl ananasspad
1,5 msk maizena
Och:
2 röda lökar i klyftor
2 paprikor i bitar
250 g broccoli
1-2 burkar skivade bambuskott
4-5 ringar ananas skuren i bitar
Så här gör du:
1. Blanda soja, ketchup, socker, vinäger, ingefära och maizena utrört i ananasspad. Låt koka upp.
2. Strimla köttet och fräs i olja tillsammans med ingefära och pressad vitlök
3. Tillsätt löken och fräs ytterligare några minuter. Lägg ner övriga grönsaker, häll såsen över, koka upp och låt allt bli genomvarmt.
Kommentarer
Trackback