Tösabitsbröd

Inte vet jag var receptet kommer från. Hittade en sida urriven från någon tidning i receptskåpet och tänkte att jag testar det. Ett riktigt, riktigt gott bröd. Enda nackdelen är att det blir torrt så fort när det inte bakas på jäst. Men med frys och mikro är det inget större bekymmer.


Du behöver:
8 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl hackade hasselnötter
1 dl russin
250 g torkad frukt
100 g solrosfrön (alt. lin- eller sesamfrö)
7-8 dl filmjölk
2,5 dl mörk sirap


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop sirap och filmjölk separat. Blanda ner filmjölksblandningen i mjölet och häll degen direkt i en smörad och börad form. Grädda 1,5 h, första halvtimman med bakplåtspapper över så att limpan inte blir så mörk på ytan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0