Fesenjon - 4 portioner

Mitt absoluta favoritrecept på kyckling just nu. Med så mycket valnötter i kan det inte vara nyttigt, men någon gång då och då kan man unna sig det.

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 gula hackade lökar
4 dl finhackade valnötter
1 tsk gurkmeja
3 msk socker
3 msk granatäpplejuice
2 msk tomatpuré
2-4 dl buljong (kyckling eller grönsak), min erfarenhet är att det går åt mer.
peppar och salt

Skär kycklingen i ganska stora bitar och bryn dem i olja. Låt löken steka med en stund och salta och peppra. Häll i övriga ingredienser (utom buljongen) och låt det puttra ca 45 minuter.Späd med buljongen till lagom konsistens.

Ps. Grundregeln är att inget vatten (buljong) ska i förrän efter 45 minuter, vilket jag aldrig lyckats med utan att bränna alltihop, så det jag gör att jag späder med väldigt lite buljong i taget, så där så att det inte bränner fast. Konsistensen när allt är klart skall vara mer som en mjuk, formbar massa än sås. (Hur man förklarar konsistensen utan att ha sett den i verkligheten övergår mitt förstånd - ni får ha en rejäl portion fantasi).
Servera med persiskt ris, gärna saffransris.

RSS 2.0