Borglunds limpor

Smula ner 50 g jäst i en degbunke.
Häll på lite av vattnet (1 l kallt vatten totalt)
Rör tills jästen är upplöst
Tillsätt resten av vattnet, 1 msk fint salt eller 1-1,5 msk stött grovt salt, 1 dl havrekli , 2 dl fiberhavregryn.
Arbeta i det mesta av mjölet (2,2-2,3 liter totalt) tills degen släpper kanterna.
Låt jäsa 2 tim.
Arbeta ihop degen i bunken.
Dela mitt itu, forma två lätt ovala limpor.
Mjöla ytan lätt.
Jäs 1 h
Gör snitt med kniv
Grädda i 275 grader 10 minuter, sedan 200 grader 20 minuter
Låt kallna på bakgaller utan bakduk så bibehålles den knapriga goda skorpan.

Tips!
Gör pain riche.
Forma 4 smala längder, lika långa som plåten.
Snitta på snedden
Jäs till dubbel storlek
Pensla med vatten, strö på havregryn
Grädda i 250 grader i 15-20 minuter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0