Räkpasta - 4 port
Ica skickade ut någon reklam, där hittade jag det här receptet när mamma skulle komma på lunch. Helt ok vardagsrätt.
Det här behöver du:
500 g frysta räkor
320 g pasta
2 gula lökar
140 g färsk babyspenat
4 msk olivolja
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 mogna avokado
4 msk färskpressad citronjuice
salt och peppar
Gör så här:
1. Tina och skala räkorna. Koka pasta enl anvisningen på förpackningen.
2. Skala och finhacka gul lök. Fräs lök och färsk babyspenat i olivolja i en liten kastrull ca 3 min. Häll på vatten och lägg i hönsbuljongtäningarna. Låt koka upp.
3. Dela och kärna ur avokadon, lägg i urgröpet i koket. Ta av från värmen och mixa till en slät sås. Tillsätt citronjuice, salt och peppar.
4. Blanda såsen med pastan. Toppa med räkorna och några spenatblad. Riv över lite parmesan.
Det här behöver du:
500 g frysta räkor
320 g pasta
2 gula lökar
140 g färsk babyspenat
4 msk olivolja
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 mogna avokado
4 msk färskpressad citronjuice
salt och peppar
Gör så här:
1. Tina och skala räkorna. Koka pasta enl anvisningen på förpackningen.
2. Skala och finhacka gul lök. Fräs lök och färsk babyspenat i olivolja i en liten kastrull ca 3 min. Häll på vatten och lägg i hönsbuljongtäningarna. Låt koka upp.
3. Dela och kärna ur avokadon, lägg i urgröpet i koket. Ta av från värmen och mixa till en slät sås. Tillsätt citronjuice, salt och peppar.
4. Blanda såsen med pastan. Toppa med räkorna och några spenatblad. Riv över lite parmesan.
Sannes kryddiga fiskgryta - 4 port
Det var mamma som tipsade mig om den här fiskgrytan. Hon hade sett den på "halv åtta hos mig". Sagolikt god. Den lär vi göra fler gånger. Perfekt bjudrätt. Ät den som gryta med ris eller potatis, eller späd den lite och ät som soppa.
Ingredienser:
4 st laxfiléer
360 g kräftstjärtar
8 st musslor (går lika bra med en gurk konserverade musslor, kanske inte lika vackert, men smidigt)
1 st purjolök, stor
2 st tärningar fiskbuljong
2 msk curry
6 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
370 g krossade tomater
360 g räkor, skalade
35 g dill, djupfryst
Ingredienser:
4 st laxfiléer
360 g kräftstjärtar
8 st musslor (går lika bra med en gurk konserverade musslor, kanske inte lika vackert, men smidigt)
1 st purjolök, stor
2 st tärningar fiskbuljong
2 msk curry
6 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
370 g krossade tomater
360 g räkor, skalade
35 g dill, djupfryst
Gör så här
1. Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet.
2. Ha i de krossade tomaterna, buljongen, curryn och grädden.
3. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter.
4. Skär laxen diagonalt i bitar, 2 cm, och lägg i dem. Låt det sjuda, inte koka, i ca 10 minuter.
5. Ha i dillen.
6. Det sista du lägger i är musslorna, kräftstjärtarna och räkorna. Låt sjuda max 10 minuter till.
7. Garnera med några oskalade räkor och dillkvist.