Strejk

Jodå, nu har strejken brutit ut. Värst drabbas förstås patienterna. Men också kandidaterna kommer i kläm. Kandidatens placering den här veckan är på Urologen. Hela avdelningen är stängd. Det betyder inget inskrivningsarbete och inga operationer. Bara besök på mottagningen. Hon försöker hålla ansiktet i schack på sjukhuset men i hemlighet är Kandidaten bara glad över detta faktum. Det är ju på mottagningarna hon lär sig mest.

Att skriva in patienter känns bara som att vi gör doktorernas arbete. De får lönen och vi gör arbetet. Visst de har ansvaret, det har inte vi. Problemet är att vi får träning och träning och träning på momentet men ingen feed-back. Så är det riktigt illa nöter vi in ett felaktigt förfarande. Hade någon ibland observerat det man gör och tittat på inskrivningsanteckningarna och gett feed-back så hade Kandidaten upplevt det hela som ett väl fungerande utbildningsmoment och gjort det med glädje.

Om strejken säger Kandidaten som (var det?) läkarförbundet: Vi förhåller oss neutrala i den frågan.

Kommentarer
Postat av: Mårr

Jamen gudars, prisa mottagningarna, det enda man lär sig något av. Det där med avdelningsarbete lär man sig sen ändå, på ett HELT annat sätt, jag lovar dig. (Fast det ÄR bra att ha nött några innan man kliver ut och jobbar, så man åtminstone har ett hum om vad som är "aktuellt" och vad som är "bedömning" och sådär.)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback