Neuro och njure e svåra trista grejer

Suck! Satte mig äntligen på allvar med neurodelen av kursen. Stod ut en timma, sedan blev jag galen på att tentorna där det utlovades svar bara delvis hade svar. Och de är så infernaliskt svåra att det tar duktigt med tid att leta upp svaren. Kunde det inte räcka med att vi lär oss om MS? Vad ska man med Adamkiewiczsyndrom till? Eller meralgia paresthetica? (Googla sjäva på eländet!) Hur vanliga är de? Suck, varenda liten nerv kan ju balla ur. Tröttnade på det hela och drog ut i köket och började förbereda morgondagens gathering och sedan ner i källaren för att tvätta. Inte har jag väl sagt förut att en egen tvättmaskin skulle spara avsevärt mycket tid ? ;-) 

Tänkte att tidigare kurser har i varierande grad varit tråkiga, tidskrävande, meninglösa, kassa - men aldrig svåra. För första gången under utbildningen tycker jag verkligen att någonting är svårt. Misströstade lite grann. Tillbaka vid datorn kom ett mail från kursare K med följande ord: "Neuro och njure e svåra trista grejer... ". Påmindes om att njuren faktiskt var klurig att förstå sig på. Men det gick ju det med. Dessutom ska jag ju faktiskt inte jobba eller gå i skolan riktigt alla dagar till tentan. Och neuro är ju faktiskt roligt och intressant, i alla fall de bitar man begriper. Går således (finns det andra än läkare som använder det fåniga ordet?) till sängs något mer hoppfull än jag kände mig på eftermiddagen. 

Ps Någon som har lite svar att sälja?

Kommentarer
Postat av: Lotta

Sorry, inga svar till salu. Men ordet "således" använder nog jag också, och läkare är jag INTE även om jag är hyfsat bra på att ställa korrekta diagnoser på mig själv. ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback