Mangosallad

Köpte kycklingklubbor på IKEA. Finfint goda och lättlagade i nya mikron med grill- och supercrispprogram. På påsen stod tips om mangosallad. Den var kanongod till kycklingklubborna, mango chutney och nudlar. Säkert god till annat också misstänker jag. Här kommer receptet:

1 st mango
1 st avocado
2 kvisttomater
1 rödlök
1 dl vinaigrette

Skär mango, avocado, kvisttomatter i grova bitar, skiva löken tunt. Gör en vinaigrette. Blanda övriga ingredienser med vinaigretten. Servera som tillbehör till kycklingklubborna.

Juni 2011
Har provat ett liknande recept som jag hittade i ett reklamutskick från Scan. Tycker att varaianten ovan är godast, men det kan ju vara roligt att variera sig lite också.

Du behöver till 4 port:
1 mango eller 250 g djupfryst
3 tomater i tärningar
4 salladslökar, strimlade
1 msk olivolja
juice från 1 lime
salt och peppar

Blanda alltihop

Ättiksgurka från tasteline.se

Ingredienser:

2 kg västeråsgurkor
5, 75 l vatten
1 kg salt
2,5 dl ättika (24 %)
300 g socker
2 röda lökar
10 dillkronor
1 liten bit pepparrot
1 msk senapspulver


Tillagning

1. Borsta gurkorna och skölj dem väl. Lägg dem i en kruka eller stor glasburk. Blanda saltlagen, 4 liter vatten och 1 kg salt, rör tills saltet löst sig. Häll den kalla lagen över gurkorna, låt stå svalt i 2-3 dygn. Rör om några gånger under tiden, häll av lagen. Koka upp ättika, 1.75 liter vatten och socker till lagen.

2. Lägg några gurkor i sänder i den heta lagen, 5 st brukar vara lagom, låt dem sjuda upp. Skala rödlöken, skär den i klyftor. Skölj dillkronorna och skala pepparroten. Skär pepparroten i tärningar. Knyt in senapspulvret i gasväv eller en linnelapp. Varva gurkorna med rödlök, dillkronor och pepparrot i en kruka eller glasburk. Lägg i senapsknytet.

3. Koka upp lagen, häll den het över gurkorna. Lägg en tyngd på en tallrik och ställ den på gurkorna så att de hålls nere i lagen. Sätt på ett tätt lock och förvara svalt.


Bostongurka från matklubben.se

En klassisk inläggning som går utmärkt att göra själv. Bäst blir det om man tar sig tid att tärna alla grönsaker för hand. Det går att använda matberedaren också men passa noga så att det inte blir mos av alltihop.

Ingredienser

2 gula lökar
2 röda paprikor
500 g Västeråsgurka
1 stort syrligt äpple
1 dl ättika (24%)
3 dl vatten
4 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
1 tsk riven pepparrot


Gör så här:
Tärna lökarna och paprikorna. Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet. Tärna Västeråsgurka och äpplet. Blanda ättika (24%), vatten, socker, salt och senapsfrön och koka upp. Lägg i de tärnade grönsakerna. Koka på svag värme utan lock ca 15 minuter. Rör då och då. Rör ut pepparrot i lite av massan och rör sedan ner den i grytan. Häll upp i glasburkar och förvara svalt.


Snabb ättiksgurka

Surprise, det här receptet har jag inte stulit från ica.se utan från coop.se.
Det blir riktigt god gurka.

Ingredienser

finns som ekologisk vara 1 kg gurka, gröna
finns som ekologisk vara 12 dillkronor, stora
1 msk senapskorn, ljusa + 1 msk mörka
finns som ekologisk vara 3 dl strösocker
3 msk salt
2 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten

Tillagning

Tvätta och borsta gurkorna väl. Skiva och varva gurkorna i stor skål eller burk med dillkronor, senap, socker och salt. Blanda ättiksprit och vatten och häll över. Rör om då och då så att allt socker smälter. Täck över och ställ kallt. Gurkan håller sig ca 3 månader.


RSS 2.0