Getostpaj med jordgubbar i balsamico
Ingredienser
- 1 rulle kyld, färdig pajdeg (à 230 g)
- 200 g getost
- 2 dl lättcrème fraiche
- 1 dl mjölk
- 3 ägg
- olivolja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Sallad
- 1 l jordgubbar (1 l motsvarar ca 500 g)
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1/2 tsk dijonsenap
- 1/2 msk flytande honung
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm peppar
- 1 romansallad (à ca 200 g)
- 1 dl plockade myntablad
- ev salta cashewnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Rulla ut pajdegen och lägg i en ugnssäker form (ca 28 cm i diameter, för 4 port) enligt anvisning på förpackningen. Nagga degen med en gaffel.
- Skär getosten i skivor och bryt ev i mindre bitar. Fördela i pajskalet.
- Rör ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i pajskalet.
- Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Gör salladen under tiden.
- Sallad: Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Rör ihop olja, vinäger, senap och honung. Krydda med salt och peppar. Bryt salladen i bitar. Blanda med mynta. Lägg upp på ett fat. Strö över jordgubbar och ev cashewnötter.
- Ringla över dressingen. Servera med pajen.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Tips
Föredrar du egen pajdeg? Mixa då 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 2–3 msk kallt vatten i matberedare eller nyp ihop för hand. Låt vila ca 30 minuter i kylskåp innan du trycker ut degen i en pajform och naggar bottnen. Byt 1 dl mjöl mot grahamsmjöl för fler fibrer (för 4 port).
Tack till ica.se för det här receptet på fin sommarmat.