Frittatamuffins med fetaost och oliver - 12 st

Till påsk gjorde vi en buffé. En av rätterna var den här, från ICA-tidningen. Helt ok, men inte fantastiskt.

Du behöver:
300 g potatis
20 cm purjo - den ljusa delen, i cm-tjocka skivor
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl urkärnade kalamataoliver
150 g fetaost
8 ägg
1,5 dl mjölk
olivolja, salt och peppar

Gör så här:
1. Skala, koka potatisen. Låt svalna
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Fräs purjo, vitlök mjuk i 2 msk olja. Krydda m 1 krm salt och 1 krm peppar
4. Skär den kokta potatisen i grova tärningar, hacka oliver och fetaost grovt. Blanda lökfräs, potatis, oliver och fetaost.
6. Fördela blandningen i en smord muffinsplåt. Vispa ihop övriga ingredienser och häll över. 
7. Tillaga mitt i ugnen 35-40 minuter.  

RSS 2.0