Blini - 40 stycken

Har en liten bok med "festsnittar" därur kom receptet på blinis. Vi testade i helgen, utan föreslagen salami och vitlöksmajonnäs men med löjrom, gräddfil och lök. Mums! Det är inget klassiskt blinirecept, men det slank ner utan problem ändå.

Du behöver:
2,5 dl grahamsmjöl
0,5 tsk gräddfil
0,5 tsk bakpulver
1 vispat ägg
2,5 dl standardmjölk
30 g smält smör
30 g extra smör

Gör så här:
* Häll mjöl, gräddfil, bakpulver i en skål, rör runt.
* Vispa samman ägg, mjölk och smör
* Gör ett hål i mitten av de torra ingredienserna, rör gradvis ner äggblandningen tills allt är slätt.
* Täck över, ställ i kylskåp 1 timma.
* Häll extrasmöret i en stekpanna med tjock botten. Häll i 2 tsk smet för varje blini.
* Stek 4-5 åt stycken åt gången. Vänd när de bubblar på ytan. Låt svalna på ett galler.


Rostat bröd med pesto och tomat - 30 stycken

Ok, lika bra att erkänna direkt. Jag fuskade med det rostade brödet och köpte crostini. Och använde färdigköpt pesto. Men den varianten gick också hem i alla åldrar. :-)

Förberedelser, ca 15 minuter. Tillagning, ca 5 minuter.

Ingredienser:
3 avlånga frallor, tunt skivade
6 stora, soltorkade tomater, skurna i tunna strimlor
150 g färsk parmesanost, tunt skivad

Pesto:
2,5 dl hårt packade basilikablad
1,25 dl pecannötter
1,25 dl olivolja
3 vitlöksklyftor

Gör så här:
1. Börja med peston: Häll alla ingredienser i matberedaren och kör tills allt blandat sig.
2.  Rosta brödskivorna tills de fått färg på båda sidor.
3. Bred pestoblandningen jämnt över det rostade brödet. Toppa varje skiva med soltorkade tomater och parmesanost.


Gurkrullar med lax - 40 stycken

Ca 20 minuters förberedelse

Ingredienser:
250 g Philadelphia Cream Cheese
200 g rökt lax
2 msk finhackad koriander
1 msk gräddfil
2 tsk pressad citron
1 msk finhackad gräslök
1 msk naturell yoghurt
mald peppar, efter smak
4 medelstora gurkor

Gör så här: 
Vispa osten m elvisp så den blir mjuk och krämig, häll i övriga ingredienser. Blanda väl.
Skiva gurkorna i ca 2 cm tjocka skivor. Skeda på blandningen.

Det här är gott, gick hem hos både vuxna och barn på inflyttningsfesten.

RSS 2.0