Blini - 40 stycken
Har en liten bok med "festsnittar" därur kom receptet på blinis. Vi testade i helgen, utan föreslagen salami och vitlöksmajonnäs men med löjrom, gräddfil och lök. Mums! Det är inget klassiskt blinirecept, men det slank ner utan problem ändå.
Du behöver:
2,5 dl grahamsmjöl
0,5 tsk gräddfil
0,5 tsk bakpulver
1 vispat ägg
2,5 dl standardmjölk
30 g smält smör
30 g extra smör
Gör så här:
* Häll mjöl, gräddfil, bakpulver i en skål, rör runt.
* Vispa samman ägg, mjölk och smör
* Gör ett hål i mitten av de torra ingredienserna, rör gradvis ner äggblandningen tills allt är slätt.
* Täck över, ställ i kylskåp 1 timma.
* Häll extrasmöret i en stekpanna med tjock botten. Häll i 2 tsk smet för varje blini.
* Stek 4-5 åt stycken åt gången. Vänd när de bubblar på ytan. Låt svalna på ett galler.