Kalles kaviarsnacks

Knyckta på okänt ställe. Gott till champagne.

Du behöver:
2 djupfrysta smördegsplattor
Kalles Kaviar
ägg till pensling

Gör så här:
Kavla ut smördegsplattorna lite och bred på Kalles kaviar. Rulla ihop som en rulltårta och skär ut centimeterstora skivor. Lägg på bakpappersklädd plåt, pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader tills kakorna fått fin färg.

Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcréme - 4 port

Lagade till det här som jag hittade i Buffé nr 1 - 2010. Fantastiskt gott! Mr H hade synpunkter på mängden grönsaker men jag tystade honom med en portion "flens flies". Själv klarade jag mig fint utan, men så älskar jag allt med rödbetor och getost.

Du behöver:
700 g oxfilé i bit
olivolja, salt, flingsalt, peppar

Till getostkrämen:
100 g getost (chevré)
2 dl créme fraiche

Till salladen:
2 rödbetor
1 ask sockerärtor (150 g)
1 burk matvete (410 g)
1 påse babyspenat (70 g)
2 msk färskpressad limejuice

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Putsa, bryn oxfilén runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58-65 grader, ca en timma.
3. Ta ut köttetk, linda in det i smörpapper och låt vila 15-20 minuter.
4. Getostkrämen: Mosa getosten och blanda med créme fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar.
5. Sallad: koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnandekallt vatten, dela sockerärtorna på snedden. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärtor och rödbetor i 1 msk olja ca 2 min i en stekpanna. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i 1 msk olja och limejuicen. Krydda med 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
7. Skär köttet i skivor, servera med den ljumma salladen och getostkrämen.

RSS 2.0