Fisk under kryddigt täcke - 4 pers

Oklart var jag hittat det här receptet men den här fiskrätten gillar vi båda. Faktiskt en av de första saker jag tillagade när jag bjöd Mr H på middag i den första osäkra början.
Man kan variera den med olika sorters fisk, varför inte en laxhalva? Det kryddgröna kan också varieras. Ett förslag som fungerar är koriander, timjan och persilja men det är lite man taget vad man haver över det hela. Sist vi lagade den blev det basilika, gräslök och persilja. Inte alls dumt. Glöm bara inte att örttäcken verkligen ska täcka all fisk.

Du behöver:
400 g fryst/färsk fisk
1/2 tsk salt
2 skivor osötat ljust bröd
2 msk olja/margarin
1-2 vitlöksklyftor
1,5 dl hackat kryddgrönt
4 tomater
1/2 tsk salt
vitpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Om fryst fisk används, ta fram den så att den är lite tinad. Lägg i ugnsfast form, salta.
Skär bort kanterna på brödet, riv det. Blanda med olja, margarin, pressad vitlök, kryddgrönt, salt och peppar.
Lägg kryddtäcket på fisken, dela tomaterna i halvor och ställ runt fisken.
Stek i nedre delen av ugnen, ca 20 min, tills fisken är genomstekt.
Servera med potatismos, rivna morötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0