Fläskfilé med spenat- och gorgonzolafyllning - 4 port

600 g fläskfilé
250 g förvälld bladspenat
150 g gorgonzola
salt, peppar

2 dl köttbuljong
0,5 dl grädde
salt, peppar

Putsa filén och skär ett snitt längs med, men inte helt igenom. VIk ut köttet och fyll med spenat, ost, bind ihop med steksnöre. Bryn köttet runt om, krydda, lägg på lock och efterstek på svag värme 15-20 minuter.
Lossa snöret och varmhåll köttet. Vispa ur stekpannan med buljongen och sila ner skyn i en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka ihop något. Smaka av med salt, peppar.
Skär filén i skivor och servera med såsen, förvällda sockerärtor och ris, gärna vildris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0