Formbröd med havrekli - 2 st
50 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
25 g rumstempererat smör
250 g kesella
1 tsk salt
2 dl havrekli
14 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke, rör ut i vattnet. Tillsätt smör, kesella, salt, havrekli och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg, lät jäsa 30 minuter. Arbeta degen smidig, forma två limpor. Lägg i smorda bakformar á 1,5 l. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med vatten och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
5 dl vatten (37 grader)
25 g rumstempererat smör
250 g kesella
1 tsk salt
2 dl havrekli
14 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke, rör ut i vattnet. Tillsätt smör, kesella, salt, havrekli och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg, lät jäsa 30 minuter. Arbeta degen smidig, forma två limpor. Lägg i smorda bakformar á 1,5 l. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med vatten och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Kommentarer
Trackback