Kyckling och pastasallad med roquefortdressing 4-6 personer
Det här receptet är väl ok, inte alldeles fantastiskt men som omväxling duger det väl.
Det här behövs:
1 msk olivolja, god kvalitet
250 g pasta
250 g färdig kyckling i bitar - utan skinn och ben
1 röd paprika, i tärningar
1 gul/orange paprika, i tärningar
salt, peppar
urkärnade svarta oliver
Dressing:
50 g roquefort/grönmögelost
2 msk olivolja av god kvalitet
2 msk majonnäs
2 tsk vitvinsvinäger
1-2 msk hackade färska örter
Koka pastan med olja, salt. Gör dressingen, vispa kraftigt tills den tjocknar. Blanda ner pastan i dressingen. Tillsätt kyckling, salt och peppar. Blanda. Ställ att svalna. Lägg ner paprikor, örtkryddor. Rör om väl. Häll över i serveringsskål och garnera med oliverna. Servera salladen rumstempererad.
Det här behövs:
1 msk olivolja, god kvalitet
250 g pasta
250 g färdig kyckling i bitar - utan skinn och ben
1 röd paprika, i tärningar
1 gul/orange paprika, i tärningar
salt, peppar
urkärnade svarta oliver
Dressing:
50 g roquefort/grönmögelost
2 msk olivolja av god kvalitet
2 msk majonnäs
2 tsk vitvinsvinäger
1-2 msk hackade färska örter
Koka pastan med olja, salt. Gör dressingen, vispa kraftigt tills den tjocknar. Blanda ner pastan i dressingen. Tillsätt kyckling, salt och peppar. Blanda. Ställ att svalna. Lägg ner paprikor, örtkryddor. Rör om väl. Häll över i serveringsskål och garnera med oliverna. Servera salladen rumstempererad.
Kommentarer
Trackback