Mörka lantbrödskakor - 24 st

Det här behöver du:
50 g jäst
5 dl filmjölk
1,5 tsk salt
2 tsk ättiksprit
1 tsk finstött anis
1 tsk finstött fänkål
ca 10 dl mörkt lantbrödsmjöl

Smula ner jästen och rör ut den i ljummad filmjölk. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig tils den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl. Låt jäsa 1 h. Tag upp, knåda in resten av mjölet. Gör små, runda kakor, ca 8 cm i diameter. Nagga kakorna, låt jäsa 30 min. Pensla med vatten. Grädda i 200 grader 20 minuter eller i varmluftsugn 175 grader i 25 minuter. Låt kallna på galler täckta av bakdukar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0