Solrosbröd - 16 bitar

Har nog hittat det här receptet på ett paket solrosfrön. Gissningsvis från Friggs (varför jag tror det kommer ni inse när ni läser lite längre ner).

Ingredienser:
5 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl mörk brödsirap
2 dl Friggs solrosfrön
1 tsk salt
3 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl

Baka så här:
Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i sirap, solrosfrön, salt, rågmjöl, hälften av vetemjölet. Tillsätt resten av vetemjölet i omgångar och arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen och tryck ut den på bakplåtspapper i en långpanna. Skär degen i bitar med mjölad kniv. Låt jäsa övertäckt  ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0