Antons västerbottenpaj (10 port)
Från ica.se
Du behöver:
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt
Du behöver:
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt
Fyllning:
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven västerbottenost
6 ägg
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Hacka ihop mjölet, slät och finfördelat smör (gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 min. Vispa upp ägget och pensla skalet.
4. Förgrädda pajskalet i 10 min. Ta ut pajen och sänk värmen till 150 grader.
5. Koka upp mjölk, grädde. Dra åt sidan. Blanda i osten, rör om tills den har smält.
6. Knäck äggen i ostblandningen och blanda i sockret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i 45 minuter.
Kommentarer
Trackback