Chokladkaka med nötter och kokos
En jättegod, lite annorlunda, chokladkaka. Fast att det skulle vara som det står i Klaras GI-mat, att den är nästan nyttig, håller jag inte riktigt med om. Sockret sköt i höjden som bara den. Nära skjuter ingen hare, vet ni.
Det här behöver du:
300 g mörk choklad (70 %)
6 ägg
4 msk fruktsocker
1/2 dl starkt kaffe
1 dl hackade valnötter
1 dl kokosflingor till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och använd kokosflingorna istället för ströbröd.
Dela äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Smält chokladen, häll den i gulorna. Tillsätt kaffe, nötter och fruktsocker. Rör om. Vänd ner smeten i äggvitorna och blanda väl.
Baka i den smorda formen i tio minuter. Låt kakan stå i kylen minst en timma innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde.
Kommentarer
Postat av: Zarb
Det låter jätte gott ;D
Trackback