Chokladtryfflar
Har inte en susning om var receptet kommer ifrån. Hittade en sida urriven från någon tidning (Amelia? Tara?) i mitt köksskåp.
Du behöver:
200 g mörk blockchoklad
50 g smör
1 dl vispgrädde
Du behöver:
200 g mörk blockchoklad
50 g smör
1 dl vispgrädde
Strössel till tryfflarna:
1 dl råsocker (strö)
1/2 dl hackade hasselnötter
1 msk hel kardemumma
Så här gör du:
Smält choklad och smör i mikron, rör ihop till en jämn och blank smet.
Häll i grädden och rör igen så chokladen blir blank.
Låt svalna i kyl minst 1 h så att den får lagom konsistens för att rulla till bollar.
Stöt kardemumman i mortel och blanda med hasselnötter och rårörsocker. Rulla tryffeln till runda bollar och rulla dem sedan i strösslet. Ställ tryfflarna svalt tills de ska serveras.
Kommentarer
Trackback