Fylld köttfärsgrotta (4 port)
Det här äter vi emellanåt här hemma. En upphottad variant av köttfärslimpa. RIktigt gott. En bra festmåltid tillsammans med potatisklyftor som också barnen brukar kunna få i sig. Receptet stulet på ica.se :-)
Ingredienser:
½ dl ströbröd
1½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg
VITLÖKSFYLLNING MED SKINKA:
1 ask färskost (med vitlökssmak)
100 g rökt skinka
1 dl gräslök (klippt)
FETAOSTFYLLNING MED OLIVER OCH TOMAT:
100 g fetaost
1 dl gröna oliver (hackade)
2 tomater (tärnade)
2 tsk timjan
HET FYLLNING MED CHILIPEPPAR:
1 röd paprika (tärnad)
1 gul lök (hackad)
1 chilipepparfrukt (urkärnad och finhackad)
100 g gräddost (tärnad)
1 msk chilipulver
PENSLING:
2 msk smör eller margarin
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 min.
Blanda i färsen och äggen. Arbeta färsen till en smidig smet. Lägg den i en smord ugnssäker form.
Forma färsen till en längd och gör en fördjupning i mitten. Välj någon av fyllningarna och lägg i fördjupningen. För ihop färsen över fyllningen.
Smält matfettet och pensla över färsen.
Stek mitt i ugnen i 175°C, ca 50 min.
Servera med klyftpotatis eller pasta, grönsallad och brytbröd