Ingenjörens teriyakifilé

Det här är en favorit här hemma.

Ingredienser:
500 g fläskfilé i 1 cm skivor
1 dl teriyakisås
1 msk japansk soja
1 dl köttbuljong
1 krm svartpeppar (eller lite mer om man vill ha sting)
1 paket vårlök (sådana där pygmé-purjolökar) eller kanske möjligen purjolök
1 dl matlagningsyoghurt som blandas med 1 tsk vetemjöl (annars skär det sig)
1 msk rostade sesamfrön (rosta skalade sesamfrön i het stekpanna, går blixtsnabbt, luktar konstigt om man bränner det...)

Gör så här:
Salta, peppra köttet. Bryn köttet.
Häll över teriyakisås, soja, köttbuljong och matlagningsyoughurten blandat med vetemjöl.
Skär vårlöken i 2-3 cm stora bitar, lägg över tillsammans med sesamfröna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0