Limemarinerad lax med fruktig sallad
Ett recept från Klaras GI-mat. Kanongod förrätt. Jag kan tänka mig att göra större portion av det här och äta som huvudrätt.
Till fyra personer behöver du:
200 g rökt lax i tunna skivor
1 lime
2-3 msk god olivolja
Till fyra personer behöver du:
200 g rökt lax i tunna skivor
1 lime
2-3 msk god olivolja
Ekbladssallad (fast vi gjorde blandad m bl a spenatblad)
1 päron
1 apelsin
1 ask physalis
ev 1 granatäpple
olivolja
vitvinsvinäger
Gör så här:
Fördela laxskivorna på fyra förrättstallrikar.Dela limen och pressa ur saften över laxen. ringla över lite olivolja och låt stå i tio minuter.
Skär päronet i klyftor. Skala och klyfta apelsinen och skär klyftorna i mindre bitar. Ta ut physalisen ur dess "papper" och skär dem i skivor eller halvor.
Fördela sallad och frukt på tallrikarna och häll på olivolja och lite vitvinsvinäger.
Kommentarer
Trackback