Piroger (indiskt kryddade) - 12 stycken

Har inte en susning om var receptet kommer ifrån. Hittade en sida urriven från någon tidning (Amelia? Tara?) i mitt köksskåp.

Du behöver:
2 ark kyld smördeg eller 4 plattor fryst
3 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
150 g kycklingfilé
1 dl torkade aprikoser
1/2 hackad gul lök
1 msk solrosolja
1 dl pinjenötter
1 tsk garam masala
salt och peppar
1 dl gröna ärtor
1/2 dl strimlad färsk koriander
1 uppvispat ägg

Så här gör du:
Fräs lök, pinjenötter, fint hackad kyckling, riven ingefära, fint hackad vitlök, garam masala.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda i aprikoser, gröna ärtor, hackad koriander.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär smördegen i fyrkanter ca 6*6 cm (det ska bli tolv knyten). Lägg lite av blandningen på varje smördegsplatta. För ihop de fyra örnen och vrid runt toppen så att det blir ett knyte.
Sätt knytena på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i ca 10 min tills de fått fin färg.
Servera knytena ljumma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0