Smördegsrullar (indiskt kryddade) - ca 24 stycken

Har inte en susning om var receptet kommer ifrån. Hittade en sida urriven från någon tidning (Amelia? Tara?) i mitt köksskåp.

Du behöver:
1 ark kyld smördeg eller 2 frysta plattor
100 g fryst bladspenat
1/2 hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 dl hackad färsk mynta
1 krm riven muskot
salt och peppar
75 g smulad fetaost
1 uppvispat ägg


Så här gör du:
Tina och hacka spenaten. Fräs lök, vitlök i lite olivolja så den blir mjuk. Blanda ner spenaten och mynta, krydda med muskot, salt och peppar.
Låt fyllningen svalna och pressa ur ev. vätska.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg 2 plattor lite omlott på längden och kavla ut. Sprid fyllningen i ett tunt lager på smördegsplattan. Smula över fetaosten. Rulla ihop smördegen till en luftig rulle på längden. Skär i centimetertjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0