Thailändsk fisksoppa (4 port)
Ingredienser:
1 gul lök
2 citrongräs
1 msk olja
1 l fiskbuljong tärning + vatten
saft och rivet skal av 1 lime
1 msk fisksås
2 tsk brun farin
1 liten burk ca 200 ml kokosmjölk
400 g torskfilé, sej eller hoki
1 påse 600 g thai-djupfrysta wokgrönsaker
100 g skalade räkor
1 tsk salt
Gör så här:
Skala och hacka löken. Skär bort ca 5 cm av den nedersta delen på citrongräset. Skär citrongräsbitarna i ytterst smala strimlor. Fräs lök och citrongräs i oljan i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över buljongen och låt koka upp. Tillsätt limesaft, fisksås, farin och kokosmjölk.
Skär torsken i kuber, ca 2x2 cm. Blanda ner torsk och wokgrönsaker i soppan och låt koka under lock ca 10 min. Blanda i räkorna och smaka av med limeskal och salt. Servera soppan med bröd.