Wienersemla (10 st)
Det här behövs till semlan:
1 pkt fryst smördeg (425 g)
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1,5 dl Kesella vanilj
1 tsk malen eller stött kardemumma
100 g mandelmassa
Till pudring:
Florsocker
Gör så här:
Låt smördegen tina i cirka 20 minuter och ta ut runda bakelser med ett kakmått, ca 8 cm i diameter. Har du inget kakmått kan du använda den vassa kanten av en öppnad, rengjord konservburk.
Lägg smördegskakorna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna helt.
Vispa grädden luftig tillsammans med kesella och kardemumma. Riv mandelmassan fint och vänd ner i grädden.
Skär ett lock av smördegsbakelserna och fyll dem med vaniljgrädden. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker