Sej under citron- och chutneytäcke (4 pers)

Vi skippade påskmiddagen och lagade fisk istället. Ingen dum idé alls, det var jättegott. Ännu en gång har ICA fått bidra med ett recept till vår lilla familj. Gillar man väldigt stark mat ökar man på chiliflakesen med ett kryddmått, för min del var det starkt nog som det var. Det som definitivt ska ändras till nästa gång vi lagar maten är mindre mängd olivolja. Säkert är det jättegott med couscous eller pressad potatis som de rekommenderar i receptet, själva åt vi potatismos. Mums!



Det här behöver du:
400-500 g sejfilé (eller annan vit fisk)
150 g rökt skinka i bit
100 g fryst, tinad mango i tärningar
1 dl mango chutney
1,5 citron (finrivet skal)
2 krm chiliflakes (red hot chilipepper flakes)
1 dl riven lagrad ost ( 40 g)
olivolja
salt

Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Skär skinkan i små tärningar.
Lägg fisken i botten på en smord ugnssäker form. Strö över 0,5 tsk salt. Strö över skink- och mangotärningar.
Blanda chutney, citronskal, 4 msk olivolja och chiliflakes i en skål. Bred röran ovanpå fisken. Strö över osten. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0