Stekt strömming med wasabilök och rotmos

Surprise! Surprise! Ännu ett recept från ICA-köket. Det här lät ju som en hit, men blev ganska så smaklöst. Kanske är det fel tid på året för rotmos? Strömmingen ska jag stryka på wasabi direkt också om jag provar receptet igen. Speciellt "hot" blev det inte nu.

För 4 personer:
500 g strömmingsfilé
500 g kålrot
700 g potatis, mjölig
2 gula lökar
2 tsk wasabi (finns på tub)
2 msk majonnäs
ströbröd
flytande margarin till stekning
salt, peppar

Gör så här:
Skala och skär kålroten i ca 2 cm stora bitar. Skala potatisen. Koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet.
Tillsätt 1 msk margarin, 0,5 tsk salt, 1 krm peppar. Vispa till mos eller använd en potatisstöt
Skala och skiva löken. Fräs löken i 1 msk margarin så att den får lite färg. Krydda m 1 krm salt. Låt löken svalna något. Blanda med wasabi och majonnäs.
Fyll strömmingen med lökröran eller lägg den mellan 2 flundror. Vänd fisken i ströbröd blandat med 0,5 tsk salt och stek i margarin. Servera strömmingen med rotmos och t ex lingonsylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0