Långpannebröd (16 bitar)

Blanda:
1,5 dl vatten
1,5 dl vetekross
Koka upp det och häll sedan blandningen i en skål.

Du behöver dessutom:
3,5 dl kallt vatten
50 g jäst
25 g smör eller margaring
1 tsk salt
1 msk sirap
1-2 msk stött anis/fänkål
1,2-1,3 l matbrödsmjöl, 4 sädesslag

Gör så här:
Blanda matfett och kallt vatten med det kokta veterkrosset. Låt svalna till 37 grader. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa övertäckt 15 minuter. Knåda degen smidig. Platta ut degen i en smord långpanna (30*40 cm). Sporra kakan i 16 delar och låt jäsa ca 30 min. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0