Merediths zucchinibröd

Vår första sommar i hus och trädgårdslandet exploderar av squash. Har redan gett bort tre olika sorter till grannen på ena sidan, ska gå över med några till grannen på andra sidan också. Och i morgon kommer brodern med familj, då får de ta med sig några hem. Själv har jag gjort gratäng. Och ratatouille ska det bli när semestern gjort sitt intåg. Just nu står squashbröd i ugnen. Ska bli spännande att se hur de blir. Receptet hittade jag hos Vitbalansen:

Ingredienser:
400 g vetemjöl
0,5 tesked salt
1 tesked bikarbonat
0,5 tesked bakpulver
1 tesked mald kanel
0,25 tesked nyriven muskot
0,25 tesked kryddnejlika, stött i mortel
300 g strösocker
100 g råsocker
3 vispade ägg
2 dl solrosolja
2 teskedar vaniljextrakt
380 gram grovt riven zucchini med skal
75 gram valnötter

Två avlånga brödformar

Gör så här:

1. Värm ugnen till 150 grader. Smöra/olja in och mjöla brödformarna.
2. Använd en stor skål och sikta i mjölet, saltet, bikarbonaten, bakpulvret och kryddorna. Tillsätt båda sockersorterna och blanda allt väl.

3. Tillsätt de vispade äggen, oljan, vaniljextraktet och den rivna zucchinin till de torra ingredienserna och blanda väl. Blanda i valnötterna. Fördela blandningen i de två brödformarna.

4. Grädda i ugnen i 1 timma - 1 timma och 15 minuter, till dess att en sticka som sticks in till mitten av brödet kommer ut torr. Låt bröden svalna i formarna i ungefär 20 minuter innan bröden tas ur formarna och läggs på ett galler.

Tips från Rachel Allen: Väl invirade i gladpack håller sig de här bröden i upp till tio dagar.
Tips från Helena: Med tanke på hur goda de här bröden är kommer de aldrig att bli mer än tre dagar gamla ;-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0