Zucchinilax med ingefärsyoghurt - 4 port
Hittade det här hos ica.se. Ett av de bättre sätten att äta squash måste jag säga.
Du behöver:
2 medelstora zucchini
1 gul lök
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
2 dl (1 burk) crème fraiche
4 laxbitar á ca 150 g du kan även bädda en hel filé i zucchini
Till såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk ingefära färsk, riven
salt
Gör så här:
Riv zucchini på rivjärnets fina sida.
Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt den rivna zucchinin och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Blanda med crème fraiche.
Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat. Fördela zucchiniblandningen över laxen. Tillaga i ugnen i 175°C, 12-15 min.
Gör såsen under tiden. Riv ner ingefära i yoghurten. Smaksätt med salt.
Servera nykokt färskpotatis till fisken och såsen.
Du behöver:
2 medelstora zucchini
1 gul lök
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
2 dl (1 burk) crème fraiche
4 laxbitar á ca 150 g du kan även bädda en hel filé i zucchini
Till såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk ingefära färsk, riven
salt
Gör så här:
Riv zucchini på rivjärnets fina sida.
Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt den rivna zucchinin och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Blanda med crème fraiche.
Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat. Fördela zucchiniblandningen över laxen. Tillaga i ugnen i 175°C, 12-15 min.
Gör såsen under tiden. Riv ner ingefära i yoghurten. Smaksätt med salt.
Servera nykokt färskpotatis till fisken och såsen.
Kommentarer
Trackback