Baconlindade färsrullar med potatistimbal - 4 port

Som så många gånger förr: Knyckt på ica.se

Ingredienser:
400 g blandfärs 
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 msk ljus sirap
1 tsk gula senapsfrön
½ gul lök
1 ägg
1 pkt bacon (140 g)
800 g potatis 
matolja (att steka i)
250 g haricots verts
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.

Rör ihop mjölk, ströbröd, sirap och senapsfrö.

Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg på svag värme ett par minuter tills den blivit mjuk och genomskinlig.

Tillsätt löken i ströbrödsblandningen.

Blanda köttfärsen med ägg- och ströbrödsblandningen. Blanda väl tills färsen blivit fast och smidig. Smaksätt med salt och peppar.

Dela baconskivorna på mitten. Lägg ut dem på skärbrädan. Forma färsen med fuktiga händer till avlånga korvar, storlek som en prinskorv. Lägg färsrullarna på baconskivorna och linda in dem.

Bryn rullarna i en het stekpanna tills de fått fin färg runt om. Lägg över dem i en ugnssäker form. Efterstek i ca 10 minuter i ugnen.

Tvätta potatisen och strimla den på fina skivan i matberedaren. Eller riv potatisen med långa drag, så att du får strimlor, på rivjärnet.

Stek potatisstrimlorna till fin färg, lite i taget, i olja i en het stekpanna. Rör om då och då så att inte potatisen klibbar ihop. Smaka av med salt och peppar.

Häll grädden i en kastrull och låt den koka ihop några minuter. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.

Dela bönorna grovt och lägg ner dem i kastrullen med grädden. Låt koka i ett par minuter.

Skeda upp bönorna på varma tallrikar. Arrangera färsrullarna ovanpå. Avsluta med att lägga en snygg hög av de stekta potatis-strimlorna.

PS. Jag kryddade på ganska rejält i köttfärsen, det behövs. Man kan t ex ha i soltorkade tomater, själv hade jag i utländska starka kryddor. Och riv inte potatisen för smått, det klibbar bara ihop.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0