Fisksoppa

Som så många gånger förr har jag knyckt ett recept från pickipicki. Den här soppan är gudomligt god. Jag kompletterade med lite tomatpuré, chili, paprika och naturligtvis salt och peppar. Det är visst den smaksättning jag använder till allt just nu :-)



Det här behövs:
1 gul lök
olivolja
½ rotselleri
1 burk hela tomater
5 dl vatten
havssalt
svartpeppar
En flaska vitt vin
2 dl grädde
½ purjolök
1 zucchini
400 g laxfilé
400 g sej
1 nät blåmusslor

Gör så här:
Skölj och tvätta musslorna, de musslor som är öppna och inte stänger sig om man knackar på dem slängs. Koka musslorna några minuter tillsammans med en halv flaska vin. Spara buljongen och släng de musslor som inte öppnat sig. Dela lök och rotselleri i mindre bitar och fräs i lite olja. Häll därefter över tomater och vatten och låt sjuda tills rotsellerin blir mjuk. Mixa allt tillsammans med buljongen från  musselkoket. Slå i resten av vinet, grädden och låt sjuda en stund. Dela zucchinin i stavar, fisken i kuber och lägg alltsammans i soppan och låt koka några minuter till fisken är klar. Pynta med finhackad purjolök och en rejäl klick potatisaioli.

Vi provade med en klick potatisaioli, en klick ica:s saffransaioli och en klick creme fraiche till och bestämde oss för att saffransaiolin var vår favorit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0