Sej med grillad paprika och parmesan - 4 port

Som vanligt ett knyckt recept, den här gången från Medmeratidningen.
Riktigt gott! Sej låter ju inte så lyxigt, men det här smakade som värsta bjudrätten. Så äter du middag hos oss inom kort finns det risk att det här är vad som bjuds.


Ingredienser:
600 g sejfilé (färsk eller tinad)
1-2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g grillad paprika
1/2 finhackad gul lök
2 dl creme fraiche, lätt fungerar fint
1/2 citron, rivet skal
100 g riven parmesan
1/2 dl grovhackad basilika

Gör så här:
Lägg fisken i smord ugnsform. Salta och peppra. Täck med grillad paprika. Blanda lök, creme fraiche, rivet citronskal och parmesan. Bred blandningen över fisken, strö över basilikan. Grädda i 175 grader, mitt i ugnen, 20 minuter. Servera med pressad potatis och grönsaker.

Tips! Den grillade paprikan kan bytas ut mot ajvar relish.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0