Sesam - och fetaostgratinerad fiskfilé
Som vanligt, ett recept från ica.se. Riktigt gott! Skulle kunna fungera som bjudmat.
ca 100 g smulad fetaost
2 dl lättcrème fraiche
2 msk kapris - vi skippade kaprisen
2 msk hackad dill
2 tsk rivet limeskal
1/2 dl riven smakrik ost (t ex svecia eller italiensk pecorino)
2 msk sesamfrö (gärna rostade)
salt. pepparmix. dillvippor till garnering
2. Skölj och torka fisken. Ta bort ev ben. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar (tex pepparmix). Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
3. Rör eller mixa samman smulad fetaost och crème fraiche till en kräm. Blanda ner kapris, dill och väl tvättat, rivet limeskal. Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt. Strö över ost och sesamfrön.
4. Stek fisken mitt i ugnen 12-15 minuter.
5. Garnera med dillvippa och bjud genast med spenat- eller fullkornspasta och en rejäl salladstallrik.Vi gjorde potatismos till.
Ingredienser
ca 600 g fiskfiléer (gös. hajmal eller hoki)ca 100 g smulad fetaost
2 dl lättcrème fraiche
2 msk kapris - vi skippade kaprisen
2 msk hackad dill
2 tsk rivet limeskal
1/2 dl riven smakrik ost (t ex svecia eller italiensk pecorino)
2 msk sesamfrö (gärna rostade)
salt. pepparmix. dillvippor till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.2. Skölj och torka fisken. Ta bort ev ben. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar (tex pepparmix). Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
3. Rör eller mixa samman smulad fetaost och crème fraiche till en kräm. Blanda ner kapris, dill och väl tvättat, rivet limeskal. Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt. Strö över ost och sesamfrön.
4. Stek fisken mitt i ugnen 12-15 minuter.
5. Garnera med dillvippa och bjud genast med spenat- eller fullkornspasta och en rejäl salladstallrik.Vi gjorde potatismos till.
Kommentarer
Trackback