Förföriskt goda pilgrimsmusslor - 2 port
Ännu ett recept från ica.se. Ett guldrecept. Fantastiska smaker som smälter ihop. Av någon anledning förväntar jag mig inte det av ICA, blir lika förvånad varje gång. Vi hade champinjoner hemma och tog det istället för shiitakesvamp. Det fungerade men jag misstänker att smakerna blir ännu bättre med just shiitake. Vi lär laga det här fler gånger.
Ingredienser:
150 g pilgrimsmusslor
1 1/2 msk smör
1 1/2 tsk mild soja
1/2 msk färskpressad citronjuice
50 g shiitakesvamp
1/2 dl strimlad salladslök
olja till stekning
salt. peppar
Gör så här:
1. Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
2. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt.
3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.
4. Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.
FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: ersätt smör med laktos- eller mjölkfritt margarin.
Ingredienser:
150 g pilgrimsmusslor
1 1/2 msk smör
1 1/2 tsk mild soja
1/2 msk färskpressad citronjuice
50 g shiitakesvamp
1/2 dl strimlad salladslök
olja till stekning
salt. peppar
Gör så här:
1. Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
2. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt.
3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.
4. Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.
FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: ersätt smör med laktos- eller mjölkfritt margarin.
Kommentarer
Trackback